Lahmacun
- Herkomst Turkije
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van germa
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Deegroller
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de , , peterselie en in kleine stukjes.
- Doe dit in de blender.
- Voeg het mengsel van groente toe aan het .
- Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
• Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
• Giet het water bij het gehakt in de kom.
• Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
Bereiding van het deeg:
• Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
• Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
Bereiding van de lahmacun:
• Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
Smeer wat van het gehakt over het deeg heen. - Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden.
- Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen.
- De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.
Ook lekker om te maken
Variaties op Lahmacun
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Turkse pizza Lahmacun | 1 | Ovenschotels |
Turkse pizza (Lahmacun) | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 627 kcal | 31% | 3762 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 68 g. | 26% | 408 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |