Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Week de bihun (noedels van rijstmeel) in heet water en laat het goed uitlekken.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Roosterde even aan boven een vuurtje.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Schil de kencur en en maal deze in de vijzel.
Voeg de ingrediënten voor de boemboe toe in de vijzel.
Wrijf het geheel tot een pasta.
Kook eieren hard en pel deze snij deze in stukjes.
Snij de in partjes voor de garnering.
Fruit de boemboe, sereh en in wat tot het gaat geuren.
Voeg de toe en roerbak tot deze van kleur veranderen.
Voeg de en de toe en breng al roerende langzaam aan de kook.
Leg de bihun op een bord.
De partjes ei en taugé er op.
Strooi de er over.
Schenk de er over.
Strooi er daun kemangi en gebakken uitjes over.
Serveer met partjes en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus)445m
-
Recept
Ikan kambing boemboe kemangi (Makreel met kruidige kokosmelk)445m
-
Recept
Bebotok udang (gestoomde garnalenpakketjes)430m
-
Recept
Udang Besar Bakar (licht pittige grote garnalen)455m
-
Recept
Gulai udang (garnalen in kruidige saus)450m
-
Recept
Udang nanas (garnalen met ananas)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon, sambal, olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 257 kcal | 12% | 1028 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |