Maak de schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Was de en hak deze fijn.
Wrijf in de vijzel de , de knoflook, de peterselie(1 takje) en de kappertjes(1 eetlepel) tot een mooie kruidenmassa.
Voeg aan de kruidenpasta de pesto toe.
Schep het geheel om tot een mooie kruidenmassa.
Voeg terwijl je de vijzel draait, in een dun straaltje olie toe.
Als je 1 deciliter olie toegevoegd hebt, meng dan het geheel tot een mooie gladde massa.
Voeg de ansjovisfilets(4) en het citroensap(1 eetlepel) toe en roer het geheel tot een smeuïge kruidenmassa.
Snij de lamsbout(800 gram) open, vul hem met de kruidenmassa en bind hem dicht.
Bestrijk de lamsbout(800 gram) met olijfolie(2 deciliter) en bestrooi hem met zout(1 theelepel) en peper(2 theelepels).
Verhit de rest van de olijfolie(2 deciliter) in een braadpan.
Braad de lamsbout(800 gram) op hoog vuur lichtbruin.
Laat hem afgedekt op laag vuur in 1.5 uur gaar worden.
Kerntemperatuur 58°C voor medium.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.