Lamsbout gevuld met gekruide kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Zeef
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de schoon en snipper deze heel fijn
Rasp de fijn
Snij de ham zeer fijn.
Hak de blad selderie, peterselie en bieslook zeer fijn
Klop het in een kom los en voeg er de knoflook, ham, , peterselie, , , basilicum, , bieslook en wat bij.
Meng het geheel tot een homogene massa
Vul de holte in het vlees ermee en steek het met een houten prikker vast.
Maak het vlees aan de buitenkant met keukenpapier droog en wrijf het in met zout en .
Verhit de en 100 gram in een braadpan, wacht tot het schuim van de voor een groot deel is weggetrokken
Schroei de bout er op hoog vuur snel aan alle kanten in dicht.
Temper het vuur
Leg het deksel schuin op de pan en braad de bout zachtjes
Keer de bout tijdens het braden enkele malen en bedruip hem met de braadboter.
Neem het vlees bij een kerntemperatuur van 52°C uit de pan
Verpak het in aluminiumfolie en laat het minstens 10-15 minuten rusten.
Verwijder het olie-botermengsel op 3 eetlepels na uit de pan en fruit de in de rest van het bakvet tot deze wat kleur begint te krijgen.
Roer de erdoor en voeg daarna, onder voortdurend roeren, de , de , het en 1/2 theelepel gedroogde toe.
Laat alles hierna nog 6-7 minuten zachtjes doorkoken.
Zeef de saus en voeg naar smaak zout, en eventueel een mespuntje toe.
Snij het vlees in plakken en leg het, zo veel mogelijk in het oorspronkelijke model, op een voorverwarmde schaal.
Schenk er een deel van de saus over en serveer de rest van de saus er apart bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 375 kcal | 18% | 1500 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |