Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de aan beide kanten met en bind de bout op.
  2. Snijd de in schijfjes en de in kleine stukjes van 1,5 cm.
  3. Prik met een scherp mes gleufjes van ± 1 cm breed en 2 cm diep in de .
  4. Prik gleufjes rondom met ± 2 cm afstand van elkaar.
  5. Pak een schijfje met een sukje ansjovis, een stukje citroenschil en een stukjes bij elkaar en duw het samen in een gleufje.
  6. Vul zo de hele .
  7. Wrijf de bout aan de buitenkant in met de .
  8. Het is even wat werk maar het resultaat is zeker de moeite waard.
  9. Was de rozeval grondig onder de kraan.
  10. Snijd de in stukken van 4 cm en doe ze in een bakblik.
  11. Meng ze met de olie en bestrooi met wat en .
  12. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven van 220 °C.
  13. Hussel de elk kwartier even om.
  14. Zet na 15 minuten de op een rooster boven de .
  15. Zet de oven op 180°C en gaar de bout ± 35 - 40 minuten.
  16. Laat de nog ± 15 minuten rusten op een warme plek (dek af met folie bijvoorbeeld) en snijd hem dan in plakken.
  17. Serveer met de gegrilde rozeval.
  18. Lekker met roergebakken wilde spinazie of salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is een heerlijke manier om lamsbout te maken! Vooral de combinatie met de aardappeltjes waarin het sap van de bout druppelt is overheerlijk!
krisja 19 maart 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
63 kcal
3%252 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook