Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Bakplaat
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees afgedekt op temperatuur komen.
    Verwarm de oven voor op 220ºC.
    Dep de droog met keukenpapier.
  2. Kruid het vlees (niet zouten).
    Leg het in de bakplaat en verdeel de erover en giet de olie er op.
    Leg de aardappeltjes ernaast.
    Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven.
    Temper de oven na 15 minuten tot 180ºC en laat de nog ca. 30 minuten braden.
    Het vlees is dan nog rosé van binnen.
    Bedruip het vlees tijdens het braden om de 10 minuten met de braadboter en schep de aardappeltjes geregeld om.
    Neem de bakplaat uit de oven en verpak de in aluminiumfolie en laat deze 15-20 minuten rusten.
    Schep de aardappeltjes van de bakplaat en houd ze warm.
    Voeg de aan de braadboter op de bakplaat toe.
    Roer de aanbaksels op de bodem van de bakplaat los met een vork en breng de jus op smaak met en .
    Snijd de in niet te dunne plakken.
    Lekker met jonge voorjaarsgroenten zoals peultjes, worteltjes en lenteuitjes, kort gekookt en afgemaakt met een klontje en wat fijngehakte kervel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • zaanse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in zaanse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%344 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus