Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Mengkom
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
    Maak de schoon en snijd deze in stukken.
    Laat de kort voor gebruik op kamertemperatuur komen.
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Verdeel de in 15 kleine takjes.
    Dep de droog met keukenpapier.
    Maak in de 15 kleine inkepingen van ongeveer 1 cm diep
    Stop in elke inkeping een plakje knoflook en een takje .
    Schenk de en in de braadslede.
    Bestrijk de met en leg de op het rooster in de braadslede.
    Strooi een beetje over de en zet de ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
    Neem de blaadjes van de takjes .
    Roer in een mengkom de , en door elkaar.
    Verhoog de oven temperatuur naar 220°C
    Neem de uit de oven en bestrijk deze met het mosterdmengsel.
    Braad de nog ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
    Neem de uit de braadslede en laat het vlees 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten.
    Kook intussen op het fornuis de jus in en breng deze op smaak met zout en peper.
    Snijd de in plakken en serveer deze met de jus, gebakken aardappeltjes, doperwtjes, peultjes en worteltjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Om te voorkomen dat de vleessappen gelijk verbranden: Met wat minder hitte 180 graden in de oven beginnen en dan wat langer garen tot de kerntemperatuur 54 graden is. Dat maakt dat de vleessappen m... Lees reactie
7 augustus 2015
Heerlijk recept. Kan je mee voor de kramen! Misschien aanvulling op recept: indien nodig bouillon aanvullen. Bij mij verbrande de vleessappen op het allerlaatste moment. Doe ik de volgende keer an... Lees reactie
Inge Lems 25 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
65 kcal
3%260 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd