Lamsbout uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Lamsbout recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadslee
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Dep de droog met keukenpapier.
- Wrijf ze in met wat en .
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Doe de oliën in een kommetje, voeg de kruiden toe, pers de erbij uit en roer alles goed door.
- Neem een braadslee, leg de erin en overgiet met het kruidenmengsel.
- Plaats de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven.
- Draai de bout na 10 min.
- om en bedruip met de saus.
- Zet na nog eens 10 min.
- de oven terug op 180° C en laat nog ca. 1½ uur garen.
- Bedruip af en toe met de saus en draai enkele keren om.
- Doe ondertussen de lamsfond in een pannetje en reduceer tot de helft.
- Neem de braadslee uit de oven en zeef de saus.
- Houd de bout warm door hem af te dekken met aluminiumfolie.
- Verhit de gezeefde saus in een pannetje, strooi de erbij en roer de klontjes eruit.
- Voeg druppelsgewijs de fond toe en roer goed door zodat een mooie gladde saus ontstaat.
- Voeg enkele druppels toe en breng op smaak met en .
- Snijd het vlees in plakken van het bot.
- Leg op voorverwarmde borden en begiet met de saus.
- Serveer met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes met worteltjes.
Ook lekker om te maken
Variaties op Lamsbout uit de oven
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gekruide lamsbout uit de oven | 1 | Vlees |
Lamsbout uit de oven | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 148 kcal | 7% | 888 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |