Lamsfilet met sinaasappel
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Zeef
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Dep het vlees droog met keukenpapier en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.
Pel en snipper de sjalot.
Zet samen met de en azijn op en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
Rasp de schil van de .
Zet weg in een bakje water.
Pers de en bewaar het sap.
Hak de fijn.
Bestrooi het vlees met en bestuif met wat .
Grill het vlees in enkele minuten rondom bruin.
Haal het vlees van het rooster, leg midden op het aluminiumfolie, verdeel de erover en dicht het pakketje.
Leg de pakketjes op het rooster en braad het vlees in 10 minuten gaar.
Zeef de ingekookte en het sap van de sinaasappel
Voeg de geraspte schil en fond toe en verdun eventueel met water.
Monteer de saus met koude en breng op smaak.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lamsfilet met vijgensaus45u35m
-
Recept
Lamsfilet met rijst en abrikozen41u20m
-
Recept
Lamsfilet gevuld met pesto, met een rodewijnbasilicumsaus445m
-
Recept
Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry`s420m
-
Recept
Speklapjes met ketjap en sinaasappel445m
-
Recept
Speklapjes met pittige sinaasappel - uiensaus420m
Variaties op Lamsfilet met sinaasappel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Lamsfilet met sinaasappelsaus | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 38 kcal | 1% | 380 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 10 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |