Lamsfilet met sinaasappelsaus
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bigeric
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Staafmixer
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd van 1 sinaasappel een stukje schil van ca. 5 cm af.
- Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes.
- Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken.
- Pers de sinaasappels uit.
- Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de , de , de rozemarijn, de en de in een steelpan en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef.
- Verhit de in een koekenpan en bak de lamsfilets in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm.
- Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is.
- Leg de lamsfilets op vier warme borden.
- Schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 89 kcal | 4% | 356 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |