Maak het schoon en snipper deze fijn.
Snijd de zwezerik, de lever en de nier in kleine blokjes en bak ze samen met het gehakte in 30 gram licht aan.
Strooi er 20 gram over en fruit die al roerend enkele minuten mee.
Voeg er vervolgens een klein scheutje bouillon bij.
Laat het mengsel in koelen, hak het heel fijn en maak er kleine balletjes van.
Haal de balletjes achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het en frituur ze in heet frituurvet.
Dien de balletjes op in de aardappelnestjes.
Dop de en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
Snijd het spek in kleine blokjes en bak die uit.
Warm de uitgelekte met de spekblokjes in het spekvet op.
Week de morilles in water en kook ze samen met de en 3 dl kalfsbouillon in tot er nog 3 dl vocht over is.
Klop hier 100 gram in klontjes verdeelde door en werk er tot slot van het vuur af de door.
Breng op smaak met en .
Houd de saus goed warm.
Schil de en snij ze in dunne plakjes.
Maak van de plakjes in een speciaal hiervoor bestemde tang in heet frituurvet aardappelnestjes.
Maak voor de geheel een beslag van 100 gr , 2 en de .
Doe het beslag over in een spuitzak met een zeer dunne spuitpunt en spuit het voorzichtig in kokend, gezouten water.
Laat ze 1 minuut koken en spoel ze dan onder de koude kraan af.
Snij (met een garneermesje) de schil van de courgette(1 stuk) in dunne slierten en stoof dit samen met de het geheel in 10 gram boter(140 gram).
Snij de lamsfilet in 4 gelijke stukken en pocheer het vlees 10 minuten in de kokende lamsbouillon.
Neem het vlees uit de pan, laat het even rusten en snij het vervolgens in heel dunne plakken.
Verdeel de lamsfilet over 4 warme borden, schep de saus op het vlees en garneer met tuinbonen(1 kilo), gevulde aardappelnestjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.