Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak het schoon en snipper deze fijn.
    Snijd de zwezerik, de lever en de nier in kleine blokjes en bak ze samen met het gehakte in 30 gram licht aan.
    Strooi er 20 gram over en fruit die al roerend enkele minuten mee.
    Voeg er vervolgens een klein scheutje bouillon bij.
    Laat het mengsel in koelen, hak het heel fijn en maak er kleine balletjes van.
    Haal de balletjes achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het en frituur ze in heet frituurvet.
    Dien de balletjes op in de aardappelnestjes.
    Dop de en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
    Snijd het spek in kleine blokjes en bak die uit.
    Warm de uitgelekte met de spekblokjes in het spekvet op.
    Week de morilles in water en kook ze samen met de en 3 dl kalfsbouillon in tot er nog 3 dl vocht over is.
    Klop hier 100 gram in klontjes verdeelde door en werk er tot slot van het vuur af de door.
    Breng op smaak met en .
    Houd de saus goed warm.
    Schil de en snij ze in dunne plakjes.
    Maak van de plakjes in een speciaal hiervoor bestemde tang in heet frituurvet aardappelnestjes.
    Maak voor de geheel een beslag van 100 gr , 2 en de .
    Doe het beslag over in een spuitzak met een zeer dunne spuitpunt en spuit het voorzichtig in kokend, gezouten water.
    Laat ze 1 minuut koken en spoel ze dan onder de koude kraan af.
    Snij (met een garneermesje) de schil van de in dunne slierten en stoof dit samen met de het geheel in 10 gram .
    Snij de lamsfilet in 4 gelijke stukken en pocheer het vlees 10 minuten in de kokende lamsbouillon.
    Neem het vlees uit de pan, laat het even rusten en snij het vervolgens in heel dunne plakken.
    Verdeel de lamsfilet over 4 warme borden, schep de saus op het vlees en garneer met , gevulde aardappelnestjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
380 kcal
19%1520 kcal
Vetten
37 g.
54%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes