Lamsfilet met vijgensaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de gedroogde in kleine stukjes.
  2. Maak een marinade van de witte , de en de .
  3. Laat de hierin minimaal 4 uur wellen.
  4. Doe de lamsfond in een steelpannetje en reduceer op een matig vuur tot de helft.
  5. Voeg de met de marinade toe, breng opnieuw aan de kook en laat op een matig vuurtje ca. 8 minuten doorkoken.
  6. Snipper het fijn.
  7. Verhit de in een koekenpan en fruit hierin het .
  8. Zet het vuur laag, bestrooi met de en roer de klontjes eruit.
  9. Voeg onder voortdurend roeren, druppelsgewijs de marinade toe zodat een mooi glad papje ontstaat.
  10. Roer als laatste de stukjes erdoor.
  11. Voeg de toe en breng op smaak met en .
  12. Deksel op de pan en op een laag vuurtje nog 5 minuutjes laten garen.
  13. Bestrooi de lamsfilets licht met en .
  14. Verhit de in een pan en schroei de filets snel dicht aan beide zijden.
  15. Bak ze nog even door, ca. 1 minuut per zijde, zodat ze van binnen rosé blijven.
  16. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  17. Blus het braadvocht met een half kopje water.
  18. Roer al het aanbaksel goed los en voeg het braadvocht toe aan de saus.
  19. Wanneer de saus te dun is nog even laten inkoken.
  20. Wanneer de saus te dik is nog wat lamsfond toevoegen.
  21. Leg de lamsfilets op 6 voorverwarmde borden.
  22. Bedruip ze met de saus.
  23. Geef er risotto bij en appelcompote met gember en rozijnen (zie recept).
  24. Serveer er een glas lichte rode wijn bij zoals een mooie Bourgogne.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
80 kcal
4%480 kcal
Vetten
10 g.
15%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsfilet met vijgensaus