Lamskotelet met spinazieflapjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Braad de lamskotelet in een braadslede met olie rondom bruin.
Kruid met en en zet 30 à 40 minuten in de oven op 150° C.
Vermeng de (gehakte) kruiden met , , 35 gram , en .
Leg de lamskotelet op een rooster en verdeel er het kruidenmengsel over (lichtjes aandrukken).
Bak nog 5 minuten in de oven op 220° C.
Laat de spinazie enkele minuten slinken in een hete pan.
Laat uitlekken en hak grof.
Bak de gehakte tot deze glazig ziet.
Doe er de spinazie bij en kruid met , en .
Verdeel de spinazie over de filovellen.
Vouw tot driehoekige flapjes en sluit de randen met losgeklopt .
Bak de flapjes in een pan met hete olie.
Giet het vet uit de braadslede en roer de aanbaksels los met witte .
Doe er de bij en breng aan de kook.
Mix 35 gram door de saus en breng op smaak met en .
Versnijd de lamskotelet en serveer het vlees met de spinazieflapjes en de saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lamskotelet Rosso430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg, paneermeel, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel, eiwit, wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eiwit
- paneermeel, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, room
- kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, boter, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 140 kcal | 7% | 560 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |