Lamskotelette met mosterdwijnjus en cranberrycompote

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius.
  2. Kook de met het sinaasappelsap in 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Voeg naar smaak toe en roer de tot een compote.
  4. Laat de compote afkoelen.
  5. Maak de schoon en snijd ze diep in.
  6. Kook de in ruim water met wat zout in 8 minuten halfgaar.
  7. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  8. Snijd de in dunne partjes.
  9. Leg de klontjes boter op het vlees en de groenten.
  10. Bak de lamsrack met de groenten in de oven in 25 minuten mooi bruin.
  11. Schep de groenten af en toe om.
  12. Breng in een pan 250 milliliter water met de bouillon tablet en de aan de kook en laat het vocht op zacht vuur tot de helft inkoken.
  13. Schep de lamsracks met de groenten en cranberrycompote op warme borden.
  14. Roer het ingekookte vocht met de sinaasappelrasp en de door het braadvocht.
  15. Breng het vocht in de braadslede op het vuur aan de kook en kook het vocht in tot een lekkere jus.
  16. Serveer de jus er apart bij.
  17. Lekker met aardappelgratin of aardappelpuree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon en wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon en wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en vleesbouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, wijn, mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%556 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamskotelette met mosterdwijnjus en cranberrycompote