bereiding
voor de kruidenkorst ('persillade'):
• Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur.
• Spoel de verse kruiden en hak ze grof.
Doe ze in de beker van de blender.
• Voeg wat toe en de .
Schenk er de gesmolten boter bij.
• Kruid de ingrediënten met wat peper van de molen en een snuifje zout en mix ze fijn.
• De kruidenpasta is nog te zacht, en dus moet er wat paneermeel bij.
• Blend alles opnieuw tot je een stevige kruidenpasta krijgt.
• Doe ze in een schaaltje en laat de pasta opstijven in de koelkast.
voor het lamsvlees:
• Onderaan merk je vaak een stukje ‘contrefilet’.
Snij dit los en gebruik het later als smaakmaker voor de saus.
• Trek ook het vlies los en snij het eraf.
Vraag eventueel vooraf aan de slager om dit voor je te doen.
• Kruid het vlees met en zout(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk).
• Verhit een klontje boter(60 gram) in een braadpan.
Kleur het vlees langs beide zijden goudbruin.
Later zal het vlees verder garen in de oven.
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Neem een ovenschaaltje en leg er de lamskroon in.
Bedek de bovenzijde met een dikke laag van de kruidenmengeling.
• Bak het vlees kort gaar.
Wanneer het vlees wat veerkracht heeft als je er op duwt, is het gaar.
• Haal de lamskroon uit de oven en zet ze opzij onder een vel aluminiumfolie.
Laat het vlees even rusten.
• Zet de oven op de grillstand, en plaats het vlees vlak voor het serveren kort onder de grill.
• Snij het vlees telkens tussen twee botjes in.
voor de saus:
• Smelt een klontje boter in een kleine stoofpot.
• Snipper de ui fijn en bak ze op een matig vuur.
• Voeg ook de reststukjes van het vlees toe, samen met wat grof gesneden verse salie en rozemarijn.
• Roer regelmatig even in de pot en voeg een scheut rode porto toe.
Laat de alcohol verdampen en licht inkoken.
Voeg ook de bruine rundfond toe.
• Laat de saus nog even inkoken, en kruid ze naar smaak met wat peper(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk).
• Zeef de saus.
• Werk ze voor het serveren af met een klontje boter(60 gram).
Roer met een garde tot de boter(60 gram) gesmolten is.
Dit zorgt voor een mooie glanzende saus.
voor de aardappel-groentegarnituur:
• Snipper de ui fijn en schil de aardappelen.
Snij de aardappelen(6) in zeer fijne blokjes.
• Scheur de shiitake(250 gram) paddenstoelen in hapklare stukken.
• Snij het lichtgroene deel van de lenteuitjes in fijne ringen.
• Neem een ruime braadpan en smelt er en klontje boter(60 gram) in.
• Bak er de aardappelblokjes in en voeg de shiitake(250 gram) paddenstoelen toe.
* kruid de groentenschotel met peper(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)
* voeg de lenteuitjes toe
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
Koemelk
boter, paneermeel, klontje boter, klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, klontje boter, klontje boter
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, klontje boter, klontje boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout, zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.