Lamsrack uit de oven met paprika, sjalotjes en asperges

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon.
    Snij de onderste 2 cm van de af.
    Maak de sjalotjes schoon en snij deze in ringen.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maak de ’s schoon en snij deze in ringen.
    Vermeng de mosterd met de en knoflook.
    Maak een kruidenmengsel van , , en versgemalen .
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd het vetrandje van de Lamsrack op een paar plekken goed in.
    Wrijf de Lamsrack in met het mosterdmengsel, ook goed in de inkepingen.
    Verwarm de in de koekenpan.
    Braad de lams rack even snel aan.
    Bestrooi de Lamsrack met het kruidenmengsel en masseer het goed in.
    Braad de Lamsrack nog maal even rondom in de pan aan.
    Blus het geheel af met de .
    Doe de lamsracks met de jus over in een braadslede.
    Leg de , ’s en uien ringen langs de lamsrack.
    Verdeel de over de groente.
    Braad het geheel in 15 minuten op 200 °C.
    Overgiet het geheel regelmatig met het bakvocht.
    Dit om verbranding te voorkomen.
    Temper de oven dan naar 175 °C.
    Braad nog circa 15 minuten tot de lamsrack medium gaar is .
    De groenten kleuren nu licht bruin.
    Snij de koteletten los van elkaar.
    Serveer het vlees met de groenten en de jus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
102 kcal
5%408 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsrack uit de oven met paprika, sjalotjes en asperges