Lamsragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. 1 dag op voorhand:
  2. Het vlees:
  3. Snijd het lamsvlees in kleine stukken.
  4. Verwarm 3 eetlepels met 3 geplette knoflookteentjes in een braadpan.
  5. Bak het lamsvlees bruin (= licht afbakken).
  6. Kruiden met .
  7. Bestrooi het afgebakken vlees met de 2 eetlepels .
  8. Roer het vlees om totdat alle de jus opgenomen heeft.
  9. Verhit en bak de af.
  10. Voeg de toe aan het lamsvlees.
  11. De groenten:
  12. Ondertussen zijn alle groeten door u gekuist en in kleine stukjes gesneden.
  13. Smelt in een grote kookpot (minimaal 5 liter).
  14. Stoof de versnipperde goudgeel.
  15. Voeg de raapjes, en worteltjes alsook de , en toe in de kookpot.
  16. Stoof de groenten met een scheutje onder gesloten deksel bijtgaar.
  17. Kruiden met peper, zout, basilicum en herbe de provence.
  18. Samenvoegen:
  19. Kook 400 mililiter runderbouillon (of en bouillonblokje).
  20. Voeg het vlees toe aan de groenten in de kookpot en roer om.
  21. Voeg de 400 mililiter bouillon en 300 mililiter rode toe.
  22. Voeg de 800 gram gepelde toe alsook de .
  23. Plet 4 teentjes en voeg toe.
  24. Laat het geheel gedurende 1 uur sudderen onder gesloten deksel.
  25. Roer af en toe eens door de stoofpot.
  26. Na 50 minuten:
  27. Smelt een beetje en stoof de .
  28. Voeg ze toe aan de stoofpot en laat nog 10 minuten meesudderen.
  29. Plaats de lamsragout op een koele plaats en laat een nachtje rusten.
  30. De dag zelf:
  31. Warm de lamsragout langzaam op.
  32. Dien de lamsragout op met coussous, aardappel Dauphinois (Gratin) of frietjes.
25
25
25

Variaties op Lamsragout

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lamsragout
VariatieAantalGang
Turkse lamsragout1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
384 kcal
19%2304 kcal
Vetten
17 g.
24%102 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%222 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsragout