Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Maak van 2,5 deciliter lamsfond een bouillon en hou deze apart om de lamsfilet te pocheren.
- Maak van de aardappelen een puree en monteer deze met crème fraiche, en roomboter.
- Was de en snijd er 12 gelijke tonnetjes van, kook deze beetgaar in water met iets zout en .
- Reduceer de , lamsfond, , en de mergelchampignons tot 1/3.
- Zeven door een fijne zeef, voeg room toe en 25 gram crème fraiche.
- Laat weer inkoken, maak schuimig met de staafmixer.
- Bak de mergelchampignons in de roomboter kort aan, leg ze op een plaatje en zet ze kort voor het afgarneren op 180 graden C.
- in de oven.
- Verdeel de filet in vier gelijke stukken en pocheer deze in de hete lamsbouillon.
- Houd de filet rosé.
- Grill de lamskoteletjes.
- Leg de lamsfilet midden op het bord en plaats hier op de lamskotelet.
- Bestrooi het vlees met een beetje zwarte peper en iets zout.
- Plaats hier drie dotjes aardappelpuree naast en zet hierin de tonnetjes.
- Leg hierboven op de gebakken mergelchampignons.
- Maak af met de saus en garneer het geheel met een vers takje .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tam konijnenbouten met salie en rode wijn41u30m
-
Recept
Varkensschnitzels met parmaham en salie420m
-
Recept
Kalfslever met salie440m
-
Recept
Medaillons van varkenshaas in een saus van bruin bier41u15m
-
Recept
Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus41u
-
Recept
Kip met kerrie saus41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 131 kcal | 6% | 524 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |