Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak van 2,5 deciliter lamsfond een bouillon en hou deze apart om de lamsfilet te pocheren.
  2. Maak van de aardappelen een puree en monteer deze met crème fraiche, en roomboter.
  3. Was de en snijd er 12 gelijke tonnetjes van, kook deze beetgaar in water met iets zout en .
  4. Reduceer de , lamsfond, , en de mergelchampignons tot 1/3.
  5. Zeven door een fijne zeef, voeg room toe en 25 gram crème fraiche.
  6. Laat weer inkoken, maak schuimig met de staafmixer.
  7. Bak de mergelchampignons in de roomboter kort aan, leg ze op een plaatje en zet ze kort voor het afgarneren op 180 graden C.
  8. in de oven.
  9. Verdeel de filet in vier gelijke stukken en pocheer deze in de hete lamsbouillon.
  10. Houd de filet rosé.
  11. Grill de lamskoteletjes.
  12. Leg de lamsfilet midden op het bord en plaats hier op de lamskotelet.
  13. Bestrooi het vlees met een beetje zwarte peper en iets zout.
  14. Plaats hier drie dotjes aardappelpuree naast en zet hierin de tonnetjes.
  15. Leg hierboven op de gebakken mergelchampignons.
  16. Maak af met de saus en garneer het geheel met een vers takje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
131 kcal
6%524 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons