Lamsschotel met witte bonen gestoofd in wijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
    Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
    Maak de en de wortel schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
    Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met en .
    Verhit de in een braadpan en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin.
    Bak de en de knoflook ongeveer 2 minuten zachtjes mee.
    Voeg de en de wortel toe en bak ze al omscheppend ongeveer 1 minuut mee.
    Ris de rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes boven een kopje van de takjes.
    Voeg de , het bouillonpoeder, de en de aan vlees toe en stoof het vlees afgedekt in circa 1 uur gaar.
    Spoel de in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
    Roer de door het vlees en warm het geheel nog ongeveer 10 minuten zachtjes door.
    Breng op smaak met en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kruidenbouillonpoeder
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kruidenbouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kruidenbouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruidenbouillonpoeder kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kruidenbouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lamsschotel met witte bonen gestoofd in wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Nee hoor, ik gaf geen drie sterren. Ik ben helemaal niet aan de sterren geweest. Nu staat het balkje op Perfect met 5 sterren, maar ik krijg er geen beweging in. Dus ik kan het niet veranderen. Ik zie... Lees reactie
Joke 5 september 2012
Het recept is erg onvolledig: wat doe je met de witte bonen? En met de wijn? Is het de bedoeling dat je die tijdens het koken opdrinkt?
Joke 4 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
558 kcal
27%2232 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsschotel met witte bonen gestoofd in wijn