Lamsstoofpotje met aardappelen en tuinbonen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verwarm de in een stoofpot.
Kruid de stukken lamsschouder met en en braad ze aan alle kanten aan.
Schep ze uit de pan en houd apart.
Snipper de en de knoflook en stoof ze in dezelfde pan glazig.
Voeg het lamsvlees weer toe, doe er de bij en bestrooi met kurkuma, cayennepeper en .
Blus het geheel af met de witte of sherry.
Voeg de toe, breng aan de kook en laat 1,5 uur zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Schep het geheel af en toe om of er nog voldoende vocht in de stoofpot zit en voeg eventueel wat water toe.
Schil de krieltjes, voeg ze toe en laat ze nog even een halfuur mee garen.
Kook de gaar in gezouten water en doe ze er de laatste 10 minuten bij.
Breng het stoofpotje op smaak met en .
Bestrooi rijkelijk met en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lamsstoofpotje met groente42u
-
Recept
Lamsvlees met tuinbonen430m
-
Recept
Lamsstoofpotje41u30m
-
Recept
Gehaktballetjestajine met aardappelen en doperwten440m
-
Recept
Uiensteaks met gebakken aardappelen41u15m
-
Recept
Daging dan kentang (gestoofde runderlappen met gebakken aardappelen)43u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 69 kcal | 3% | 276 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |