Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. LET OP!
  2. Dit vlees moet een nacht marineren!
  3. Dit gerecht wordt vanuit de traditie met Pasen geserveerd, wanneer men een heel zuiglam vult met een -notenmengsel en het lam aan het spit of op een houtskoolvuur roostert voor een familiefeest.
  4. Als je een zuiglam kunt vinden en je hebt de mogelijkheid tot roosteren in een grote oven of barbecue, dan moet je het eens proberen.
  5. Dit is een aangepast recept, het gerecht is net zo lekker, zij het iets minder spectaculair.
  6. Bereiden .
  7. Maak de marinade door de te mengen met de citroensap, de , het piment, de en de .
  8. Marineer de stukken lamsvlees er een hele nacht in. .
  9. Verwarm de oven voor tot 220°C.
  10. Neem het vlees uit de marinade en bak het rondom bruin in een zware ovenschaal (er zit genoeg olie aan van de marinade).
  11. Bestrooi het vlees met en en zet het in de schaal in de oven. .
  12. Braad de schouder 50 minuten tot 1 uur en de ribstukken 30 minuten.
  13. Neem ze dan uit de oven en laat ze op een warme plek, afgedekt met aluminiumfolie, rusten. .
  14. Bereid de terwijl het vlees in de oven staat.
  15. Verhit de in een grote pan met zware bodem en fruit de en het gehakt tot de glazig en het vlees bruin is.
  16. Voeg na ongeveer 4 minuten de en de hete toe.
  17. Draai het vuur omlaag, doe het , het en de erbij en laat de heel zachtjes in 16 minuten gaarkoken. .
  18. Bak de noten in 100 ml tot ze goudbruin zijn. .
  19. Doe de vlak voor het opdienen in een dienschaal en strooi de noten eroverheen.
  20. Snijd lamsrib-stukken in drieën snijd en snijd het vlees van de schouder. .
  21. Schik het vlees rond de .
  22. Schenk het kookvocht van het braden in een pannetje, breng het snel aan de kook en doe de knoflookpasta en het citroensap erbij.
  23. Schenk de saus over het lamsvlees in de schaal en garneer de hele schotel met verse .
  24. Geef er dikke naturel yoghurt bij en een frisse groene sla, of een taboeleh en labneh ( zie recepten)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1132 kcal
56%6792 kcal
Vetten
15 g.
21%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
93 g.
35%558 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsvlees met notenrijst