Langoustine met rookspek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Schrap de wortels en snijd het loof 1 cm van de bovenkant.
  3. Vervolgens de wortels doormidden snijden zodat het stukje wortel met loof rechtop kan staan.
  4. De onderste stukken van de wortel even aanzetten in een beetje sojaolie, afgieten en daarna garen in de bouillon.
  5. Nogmaals afgieten en pureren.
  6. Snijd de in stukjes van 4 x 5 cm met een dikte van 1 cm, leg hierboven op 1 theelepel en strijk het zorgvuldig uit.
  7. Leg het 4 à 5 minuten onder de grill met de gesuikerde kant naar boven.
  8. Houd de wortels, wortelpuree en op temperatuur. ( 70 graden C) Bereiding.
  9. Wok de met een beetje olie en voeg daarna één gepureerd ansjovisje en de schoongemaakte, gedroogde toe.
  10. Omscheppen totdat de spinazie geslonken is.
  11. Op smaak maken met wat .
  12. Intussen de van een klein beetje voorziene langoustinestaarten 8 minuten op 180 graden celsius in de oven houden.
  13. Assembleren.
  14. Leg op een voorverwarmd bord in het midden een pakketje spinazie en hierboven op met de gecarameliseerde .
  15. Aan de zijkant een flinke streep wortelpuree en aan de andere kant een paar worteltjes die recht op staan, met loof naar boven.
  16. Als de langoustine klaar is, deze boven op de spek leggen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
7 kcal
0%28 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Langoustine met rookspek