Langoustines met groene kool à la Gordon Finest
- Herkomst Belgie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van dorientje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de sjalot in kleine stukjes, pers het teentje look en fruit het in een beetje boter, voeg er de aan toe en ontdooi de langoustines met de Gordon Finest en het limoensap.
- Laat tot ¼ van het volume inkoken en voeg er het en de aan toe.
- Breng aan de kook en kruid met peper en zout.
- Blancheer in een aparte pan de en laat ze onmiddellijk schrikken onder koud water.
- Laat ze uitlekken en wikkel ze rond de gepelde langoustinestaarten.
- Maak ze vast met een prikkertje.
- Pocheer ze vervolgens in de saus.
- Smeer ondertussen de op het geroosterd brood.
- Laat de langoustines uitlekken en bind de saus met een roux.
- Leg op elk sneetje brood een langoustine en overgiet ze met een lepeltje saus.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood en pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood en pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 273 kcal | 13% | 819 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 21 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 87 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |