Lasagna a la piet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 220 ° C voor elektrisch of gasoven, heteluchtoven op 200 ° C snipperen knoflook fijn snijden en daarna in fruiten.
  2. Intussen de bouillon maken.
  3. Voeg gehakt toe en bak het bruin.
  4. erdoor roeren en daarna de bouillon en al roerend toe voegen.
  5. Dan de pot Italiaanse erdoor doen.
  6. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en evt.
  7. zout.
  8. Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen tot het iets ingedikt is.
  9. Maak intussen de kaassaus door middel van een roux met 25 gram en 25 gram , daarna de toevoegen en tenslotte de geraspte erdoor roeren tot het een lekkere saus is.
  10. Grote ovenschaal invetten en bedekken met lasagna vellen (indien nodig lasagna voorkoken) Bedek de vellen met de saus daarna dunne plakjes tomaat en over de saus leggen.
  11. Bedek weer met lasagna en herhaal de laagjes 2 a 3 keer tot de saus op is.
  12. Laatste laag is lasagna, daarna de kaassaus over de laatse laag lasagne uitgieten.
  13. Tenslotte de schaal in de oven zetten en daar in een half uur gaar en lichtbruin laten worden.
  14. Serveren met geraspte en een lekker wit wijntje, en smullen maar.
  15. Veel succes.
  16. Tip:
  17. je kunt naar eigen smaak allerlei variaties maken door bijvoorbeeld andere saus of andere kruiden te gebruiken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • runderbouillon, boter, kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter, melk, kaas, mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lasagna a la piet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

De lasagna is erg goed gelukt! Alleen mijn ovenschaal brak toen ik het uit de oven haalde wel jammer, maar de lasagna is niet geheel verloren gegaan!
webby 1 januari 2008
De lasagna is erg goed gelukt! Alleen mijn ovenschaal brak toen ik het uit de oven haalde wel jammer, maar de lasagna is niet geheel verloren gegaan!
webby 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
385 kcal
19%1540 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagna a la piet