Oven voorverwarmen op 220 ° C voor elektrisch of gasoven, heteluchtoven op 200 ° C
snipperen knoflook fijn snijden en daarna in fruiten.
Intussen de bouillon maken.
Voeg gehakt toe en bak het bruin.
erdoor roeren en daarna de bouillon en wijn(1 deciliter) al roerend toe voegen.
Dan de pot Italiaanse tomatensaus(1 pot) erdoor doen.
Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en evt.
zout.
Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen tot het iets ingedikt is.
Maak intussen de kaassaus door middel van een roux met 25 gram boter(25 gram) en 25 gram bloem(25 gram)(1.5 eetlepels), daarna de melk(2 deciliter) toevoegen en tenslotte de geraspte kaas(100 gram) erdoor roeren tot het een lekkere saus is.
Grote ovenschaal invetten en bedekken met lasagna vellen (indien nodig lasagna voorkoken)
Bedek de vellen met de saus daarna dunne plakjes tomaat en mozzarella(2 bolletjes) over de saus leggen.
Bedek weer met lasagna en herhaal de laagjes 2 a 3 keer tot de saus op is.
Laatste laag is lasagna, daarna de kaassaus over de laatse laag lasagne uitgieten.
Tenslotte de schaal in de oven zetten en daar in een half uur gaar en lichtbruin laten worden.
Serveren met geraspte kaas(100 gram) en een lekker wit wijntje, en smullen maar.
Veel succes.
Tip:
je kunt naar eigen smaak allerlei variaties maken door bijvoorbeeld andere saus of andere kruiden te gebruiken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
runderbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
Koemelk
runderbouillon, boter, kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
Lactose
boter, melk, kaas, mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Lasagna a la piet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies RESET
De lasagna is erg goed gelukt! Alleen mijn ovenschaal brak toen ik het uit de oven haalde wel jammer, maar de lasagna is niet geheel verloren gegaan!
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.