Lasagna perfecta
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de bolognesesaus:
Snijd de ui en de knoflook fijn en doe deze in een grote pan met een flinke klont boter of olijfolie. - Laat ca. 15 minuten op laag vuur smoren.
- Snijd de wortels in kleine blokjes en laat nog zo'n 10 minuten meesmoren.
- Voeg de spekblokjes toe, zet het vuur hoger en bak de spekjes zachtjes mee.
- Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
- Voeg het blikje toe en bak even mee.
- Voeg daarna de blikken gepelde toe (druk de stuk met een pollepel).
Voeg de rode wijn toe en een snuf . - Voeg naar smaak zout toe.
Breng zachtjes aan de kook en laat op heel laag vuur ca. 1 uur hééééél zachtjes sudderen.
Bechamelsaus:
Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje, voeg de bloem toe en roer deze tot de bloem geheel door de boter is opgenomen.
Meng de melk met de room en voeg deze scheutje voor scheutje toe aan het boter-bloemmengsel.
Zet het vuur wat hoger en breng al roerende de saus aan de kook.
Laat op een laag vuur nog een minuutje doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
Vet een grote ovenschaal in. - Begin met een laagje bolognesesaus, dan een laag , weer een laagje bolognesesaus, weer de lasagne bladen.
- laagje bolognese saus en ga zo verder; eindig met een klein laagje bolognesesaus en dek af met de bechamelsaus.
Bestrooi rijkelijk met de geraspte .
Zet de schaal ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de schaal uit de oven en laat nog 5 minuten rustig staan.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lasagna voor de carneval455m
-
Recept
Lasagna alla Romana445m
-
Recept
Pittige lasagna445m
-
Recept
Lasagna met flair445m
-
Recept
Lasagna met stukken vis455m
-
Recept
Zalm lasagna440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, boter, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, room, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (1)
Lasagna perfecta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 828 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |