Lasagna perfecta

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bechamelsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Voor de bolognesesaus:
    Snijd de ui en de knoflook fijn en doe deze in een grote pan met een flinke klont boter of olijfolie.
  2. Laat ca. 15 minuten op laag vuur smoren.
  3. Snijd de wortels in kleine blokjes en laat nog zo'n 10 minuten meesmoren.
  4. Voeg de spekblokjes toe, zet het vuur hoger en bak de spekjes zachtjes mee.
  5. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
  6. Voeg het blikje toe en bak even mee.
  7. Voeg daarna de blikken gepelde toe (druk de stuk met een pollepel).
    Voeg de rode wijn toe en een snuf .
  8. Voeg naar smaak zout toe.
    Breng zachtjes aan de kook en laat op heel laag vuur ca. 1 uur hééééél zachtjes sudderen.

    Bechamelsaus:
    Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje, voeg de bloem toe en roer deze tot de bloem geheel door de boter is opgenomen.
    Meng de melk met de room en voeg deze scheutje voor scheutje toe aan het boter-bloemmengsel.
    Zet het vuur wat hoger en breng al roerende de saus aan de kook.
    Laat op een laag vuur nog een minuutje doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
    Vet een grote ovenschaal in.
  9. Begin met een laagje bolognesesaus, dan een laag , weer een laagje bolognesesaus, weer de lasagne bladen.
  10. laagje bolognese saus en ga zo verder; eindig met een klein laagje bolognesesaus en dek af met de bechamelsaus.
    Bestrooi rijkelijk met de geraspte .
    Zet de schaal ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    Haal de schaal uit de oven en laat nog 5 minuten rustig staan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, boter, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, room, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Lasagna perfecta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ziet er heel lekker en aanlokkelijk uit om te maken. Ga het nu uitproberen.
Ron Bender 22 november 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%828 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagna perfecta