Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Garde
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voor de saus:
  2. De en fijn snijden en fruiten.
  3. In een ander pannetje de verwarmen (blijven roeren) totdat deze niet meer zurig ruikt.
  4. De en door de puree roeren.
  5. De gehakt rul bakken, de met de en toevoegen.
  6. Kruiden toevoegen, en tomatenblokjes.
  7. toevoegen en naar smaak nog wat kruiden.
  8. toevoegen en afgedekt 3 kwartier op een laag vuur laten staan.
  9. Af en toe roeren.
  10. Na een half uur de bechamelsaus maken.
  11. De langzaam laten smelten (niet bruin laten worden!).
  12. De toevoegen en goed roeren (het wordt een klont).
  13. Hierbij de gieten en blijven roeren met een garde.
  14. en toevoegen.
  15. Een ovenschaal invetten.
  16. Eerst een dun laagje bechamelsaus (is vrij sterk van smaak, dus niet teveel).
  17. Laagje tomatensaus.
  18. Lasagnebladen.
  19. Laagje bechamelsaus, laagje tomatensaus.
  20. Hierop de in plakjes gesneden mozarella.
  21. Lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus.
  22. Afdekken met aluminiumfolie en 3 kwartier in de oven.
  23. Na een half uur het folie verwijderen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Lasagna speciaal heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat een slecht recept, het is niet in 55 minuten klaar maar het duurt minimaal 2 uur. De puree moet staat er 2 keer in, moet de tweede keer niet de gezeefde tomaten zijn? Hoeveel kruiden moeten er in ... Lees reactie
Stan Gerichhausen 3 januari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
565 kcal
28%2260 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagna speciaal