Lasagna variatie 1

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Maak eerst een soepel deeg van meel, olie, zout en water.
  2. Kneed het goed door.
  3. Bestrijk dit met en leg het afgedekt minimaal 20 minuten in de koelkast.
    Intussen de en schillen en in zeer dunne plakken snijden, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of een keukenmachine.
  4. De tomaat in zeer dunne plakken snijden, op een geoliede schaal leggen en daarna 10 minuten onder de grill houden.
    De in een grillpan garen en de aardappelschijfjes in een koekenpan garen.
    Gehakt rul bakken en wat en toevoegen.
    Van het deeg twee passende lasagnavellen maken.
  5. Met een deegroller op een met bloem bepoederde laken tot gewenst formaat uitrollen.
  6. De twee vellen uitsnijden.

    Bereiding:
    Olie een ovenschaal licht in en leg laagsgewijs, achtereenvolgend de aardappel, courgette, tomaat en de helft van het gehaktmengselin de schaal.
  7. Strooi tussen elke laag een beetje .
    Leg hierover een lasagnavel en start de procedure opnieuw.
  8. Sluit ook nu weer af met een lasagnavel.
  9. Leg hierop het roomkaasmengsel en de rest van de (de helft ongeveer).
    Zet de schaal gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius.
  10. Indien mogelijk de lasagna nog even 5 à 10 minuten onder de grill zetten.
  11. De korst moet lichtbruin worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en kookroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, roomkaas, kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lasagna variatie 1 heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Graag gedaan en succes.
hfbrons 2 september 2013
Ik ga het vanavond klaar maken. Bedankt voor de recept.
Lanil 31 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
485 kcal
24%1940 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagna variatie 1