Lasagna voor de carneval
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ellaarps
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De saus:
Verwarm de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook, zet het vuur laag. - Voeg het , de spekblokjes en de plakjes toe zorg dat dit al roerend een beetje bruin wordt.
- Blus af met eenwijn.
- Voeg de gezeefde toe.
- Kook de saus in een uurtje gaar en laat het mooi indikken.
- Doe er wel af en toe een beetje water bij als de saus te droog wordt.
- Neem de pan van het vuur en voeg de basilicum toe.
Koop de lasagna uit het versschap bij de supermarkt, of maak het zelf.
De gehaktballetjes maak je zo klein als soepballetjes van de half-om-half gehakt, mengen met het , en peper en . - Wentel ze door de en bak ze goudbruin in .
- Laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
Verwarm de oven op 180 graden. - Snij de eieren in plakjes.
- Meng de met vier volle pollepels saus in een grote kom.
Bedek de bodem van een lasagneschaal met een beetje saus. - Leg er een laag lasagne vellen op en bedek die met het ricottamengsel, blokjes mozarella en provola, plakjes , vleesballetjes, een beetje saus en wat .
- Maak meerdere laagjes op deze manier.
- Eindig met een laag lasagne, tomatensaus zonder de .
- Bak de lasagne in 30-35 gaar.
- Laat het een beetje afkoelen, dan kan het makkelijker in porties worden gesneden.
- Bon apetito!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lasagna perfecta435m
-
Recept
Lasagna met flair445m
-
Recept
Lasagna alla Romana445m
-
Recept
Pittige lasagna445m
-
Recept
Lasagna Bolognese41u30m
-
Recept
Vegetarische lasagna41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
- worst en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- worst en brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en hardgekookte eieren
- worst, brood, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en ricotta
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in worst en brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 700 kcal | 35% | 5600 kcal |
Vetten | 45 g. | 65% | 360 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |