Lasagna

Ingrediënten

+ -
print

Lasagna:

Bechamelsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan en bak daarin de , en op laag vuur.
  2. Voeg de toe en laat deze een minuutje, al omscheppend, meebakken.
  3. Voeg het gehakt bij dit mengsel en bak het rul.
  4. Voeg het blikje toe en laat dit een minuutje ontzuren.
  5. Voeg dan alle andere groenten, inclusief , en de scheut rode toe.
  6. Verbrokkel de helft het bouillonblokje en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

    Voor de bechamelsaus:
    Verhit de boter in een steelpannetje tot deze bruin wordt.
  7. Voeg dan de toe en laat dit een minuut bakken.
  8. Roer de melk door het bloemmengsel, verbrokkel de andere helft van het bouillonblokje en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten pruttelen.

    Lasagne bouwen:
    Schenk in een (ingevette) ovenschaal een laag saus.
  9. Dek deze laag af met lasagnebladen en schenk daarover een deel van de bechamelsaus.
  10. Herhaal dit patroon tot het mengsel op is.
  11. Je eindigt met een laag saus, daarover heen een laag bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.
  12. Verdeel de plakjes over de geraspte kaas.
25
25
25

Variaties op Lasagna

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lasagna
VariatieAantalGang
Zalm lasagna2Pastagerechten
Lasagna voor de carneval1Pastagerechten
Italiaanse lasagna1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon en groentebouillon
  • groentebouillon, wijn, groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon, wijn, groentebouillon
  • kruiden, groentebouillon, boter, groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon en groentebouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon en groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lasagna heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Nou hij was heerlijk! Smullen top recept!
arthurdehaan 30 januari 2013
Lekker recept, mis alleen nog de baktijd en de temperatuur voor in de oven? Zojuist gemaakt en zet hem nu zo'n 45 minuten in een 180 graden voorverwarmde oven, kijken hoe dat gaat.
Peter Kint 24 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
410 kcal
20%1640 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagna