Lasagne
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mbsmeets
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak circa 400 gram verse lasagnebladeren en bereid de bechamelsaus volgens recept.
Rul het en voeg het toe. - Fruit de en de voor een paar minuten en voeg het toe.
- Ontvel in de tussentijd de tomaten door het velletje in te snijden en ze in kokend water te leggen totdat het velletje krom gaat trekken.
- Hak de ontvelde tomaten fijn en voeg het toe aan het /groentemengsel.
- Voeg het potje geconcentreerde en de toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met de Italiaanse .
Vul een ingevette ovenschaal om en om met laagjes van het /sausmengsel en de lasagnebladen. - Eindig met een gehakt/saus laagje en doe hier bovenop de bechamelsaus.
Verwarm voor 30 minuten afgedekt in de oven op 200 graden.
Optioneel:
*) Doe 10 minuten voor het einde nog een beetje geraspte kaas erop.
*) Voeg halverwege in plaats van het gehakt/saus mengsel een half bolletje in plakjes gesneden mozzarella toe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pittige lasagne met doperwten445m
-
Recept
Lasagne di casa420m
-
Recept
Lasagne430m
-
Recept
Lasagne41u
-
Recept
Lasagne van zalm en spinazie440m
-
Recept
Stoofvlees lasagne42u
Variaties op Lasagne
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Lasagne | 6 | Ovenschotels |
Lasagne met zalm | 3 | Pastagerechten |
Lasagne bolognese | 3 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje, kruiden, mozzarella, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, mozzarella, kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 514 kcal | 25% | 2056 kcal |
Vetten | 29 g. | 42% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |