Rull het in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden mee.
Voeg , zout(1 stuk)(1 stuk), paprikapoeder(1 stuk), knoflookpoeder(1 stuk) en basilicum toe en bak dit goed door.
(omwille van babies gebruik ik knoflookpoeder(1 stuk), dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder).
Voeg nu de tomatenpuree(1 blikje) toe en laat dit goed in het gehakt(500 gram) trekken.
Voeg nu de geconcasseerde tomaten(1 pakje)(1 blik) toe de gezeefde tomaten(1 pakje)(1 blik)
Laat dit alles een tien minuten op een zacht vuurtje doorpruttelen.
Ondertussen maak je de bechamelsaus.
Laat ongeveer 100 gram boter(1 stuk) in een steelpannetje smelten.
Voeg bloem(1 stuk) erbij tot het een droge massa wordt en begin de melk(1 liter) en beetje bij beetje aan toe te voegen tot je een mooie gladde witte saus hebt.
Afkruiden met peper(1 stuk)(1 stuk), zout(1 stuk)(1 stuk), nootmuskaat(1 stuk) en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter(1 stuk) eraan toevoegen.
Voeg bij de tomatensaus de room(1.5 deciliter) toe, maar laat dit niet meer koken (anders schift de room(1.5 deciliter)).
Vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren.
Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas(1 stuk) en je schept dit uit.
Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas(1 stuk) en doe er aluminiumfolie over.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en plaats de schaal ongeveer een half uurtje in de oven.
Laat dan 10 minuten doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een klein beetje geraspte kaas(1 stuk) er bovenop.
Let wel, als je de lasagna in de schaal schept, houd ong.
een cm vrij van de bovenkant, door de hitte in de oven, gaat de saus borrelen en anders loopt alles over je schaal heen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, melk, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room, kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (9)
Lasagne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 9 recensies RESET
Ik eet dit italiaans gerecht een keer in de maand en het is heerlijk
Wij zijn mega fan van dit recept. Het is in z'n eenvoud een heerlijk gerecht.
Aanrader!
Fam. Nielen 23 oktober 2011
Vandaag voor de tweede keer gemaakt!
Super recept! Zeker met zelfgemaakte lasagna bladen!
13 augustus 2011
Gemakkelijk te maken met standaard ingredienten.
Heerlijk resultaat!
19 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.