Lasagne florentine
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Bak voor de gehaktsaus, het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur rul en bruin.
Voeg de , de verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de toe. - Laat het gehakt een 1/2 uur sudderen.
Breng op smaak met zout, en . - Verwijder het laurierblad.
Roer de losgeklopte , en de door de ontdooide en goed uitgelekte spinazie. - Breng op smaak met zout, en nootmuskaat.
Smelt de voor de bechamelsaus, voeg de in 1 keer toe, roer goed door en laat 2 minuten garen. - Voeg de beetje bij beetje toe tot een dikke saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met , zout en nootmuskaat.
- Roer de helft van de door de saus (je kunt ook een kant en klaar pakje saus nemen)
Snijd de in kleine stukjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe onderin de ovenschaal de helft van de gehaktsaus, leg hier een laag lasagnebladen op.
Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel en de helft van de . - Dan weer lasagnebladen
Giet 1/3 van de bechamelsaus erover.
Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, lasagnebladen, spinazie, , bechamelsaus, lasagnebladen enz enz . - Eindig met lasagnebladen en daarover de laatste bechamelsaus en de rest van de .
Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is (ca. 45 minuten)
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- paneermeel, mozzarella, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mozzarella, kaas, melk, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 433 kcal | 21% | 1732 kcal |
Vetten | 32 g. | 47% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |