Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Garde
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De en fijn snijden en fruiten.
    In een ander pannetje de verwarmen (blijven roeren) totdat deze niet meer zurig ruikt.
    De en door de puree roeren.
    De gehakt rul bakken en de met de en toevoegen.
  2. Kruiden toevoegen samen met de en tomatenblokjes.
    toevoegen en naar smaak nog wat kruiden.
    toevoegen en afgedekt 3 kwartier op een laag vuur laten staan.
    Af en toe roeren.
  3. Na een half uur de bechamelsaus maken.
    De langzaam laten smelten (niet bruin laten worden!).
    De toevoegen en goed roeren (het wordt een klont).
    Hierbij de gieten en blijven roeren met een garde.
    en toevoegen.
  4. Een ovenschaal invetten.
    Eerst een dun laagje bechamelsaus (is vrij sterk van smaak, dus niet teveel).
    Laagje tomatensaus daarnA Lasagnebladen.
    Vervolgens laagje bechamelsaus en een laagje tomatensaus.
    Hierop de in plakjes gesneden mozarella.
    Daarna lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus.
    Afdekken met aluminiumfolie en 3 kwartier in de oven op 180 graden.
    Na een half uur het folie verwijderen
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heel lekker staat nu bij mijn recepten.
Rina 20 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
565 kcal
28%2260 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus