Check de bereidingswijze van de lasagnebladen, sommige gedroogde bladen moeten eerst gekookt worden.
Bereiden:
Bak het gehakt rul in een pan met een goede anti-aanbaklaag in zijn eigen vet, eventueel te veel vet (steeds) afgieten. (let op dat alle grote brokken verdwenen zijn!
Gehakt uit de pan halen en gesnipperd ui en de knoflook in pan zachtjes bakken. (gebruikt het vet van het gehakt of een klein scheutje ).
Als de ui en knoflook licht verkleurd zijn, gehakt toevoegen en alles omscheppen.
Aan het mengsel toevoegen 2 blikken gepelde , , peper(1 stuk)(1 stuk) en eventueel Italiaanse kruidenmix(1 stuk).
Het geheel zachtjes laten koken totdat het wat is verdampt en de tomaten(2 blikjes) goed in het gehakt zijn getrokken. (20-30 minuten).
Ondertussen de gewassen spinazie(750 gram) kort in koken water blancheren en laten uitlekken in een vergiet.
Bechamelsaus maken:
Roux maken door de boter(50 gram) te smelten op laag vuur.
Langzaam bloem(50 gram) toevoegen en goed door de boter(50 gram) roeren.
De bloem(50 gram) laten 'garen' door het enkele minuten door te roeren.
Let op de roux moet niet bruin worden.
Daarna voorzichtig in etapes de room(200 milliliter) en melk(200 milliliter) doorroeren tot het een glad sausje is.
Daarna de kaas(100 gram) toevoegen en op smaak brengen met peper(1 stuk)(1 stuk), zout(1 stuk)(1 stuk) en nootmuskaat(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
kaas, mozzarella, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk, room
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kaas, mozzarella, boter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.