Lasagne met spinazie en prosciutto

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bechamelsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Oven voorverwarmen op 180 graden celsius.
  3. snipperen en knofloof fijn snijden.
  4. wassen.
  5. Check de bereidingswijze van de lasagnebladen, sommige gedroogde bladen moeten eerst gekookt worden.
  6. Bereiden:
  7. Bak het gehakt rul in een pan met een goede anti-aanbaklaag in zijn eigen vet, eventueel te veel vet (steeds) afgieten. (let op dat alle grote brokken verdwenen zijn!
  8. Gehakt uit de pan halen en gesnipperd ui en de knoflook in pan zachtjes bakken. (gebruikt het vet van het gehakt of een klein scheutje ).
  9. Als de ui en knoflook licht verkleurd zijn, gehakt toevoegen en alles omscheppen.
  10. Aan het mengsel toevoegen 2 blikken gepelde , , en eventueel Italiaanse .
  11. Het geheel zachtjes laten koken totdat het wat is verdampt en de goed in het gehakt zijn getrokken. (20-30 minuten).
  12. Ondertussen de gewassen kort in koken water blancheren en laten uitlekken in een vergiet.
  13. Bechamelsaus maken:
  14. Roux maken door de te smelten op laag vuur.
  15. Langzaam toevoegen en goed door de roeren.
  16. De laten 'garen' door het enkele minuten door te roeren.
  17. Let op de roux moet niet bruin worden.
  18. Daarna voorzichtig in etapes de en doorroeren tot het een glad sausje is.
  19. Daarna de toevoegen en op smaak brengen met , en .
  20. Nu begint het stapelen.
  21. Begin met het gehaktmengsel.
  22. Daarna lasagne bladen, plakken prosciutto, , bechamelsaus.
  23. Vervolgens weer lasagne bladeren, gehakt mengsel, etc.
  24. totdat het op is.
  25. Afsluiten met een laagje prosciutto en dek het af met in plakjes gesneden.
  26. Doe dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-45 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, mozzarella, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk, room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, mozzarella, boter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
627 kcal
31%2508 kcal
Vetten
43 g.
61%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne met spinazie en prosciutto