Lasagne verde

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Hapjespan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Laat de en ontdooien.
  2. Snipper de uien.
  3. Verhit de olie in een diepe hapjespan en fruit de glazig.
  4. Voeg het gehakt toe, maak het rul en bak gedurende 5 à 7 minuten.
  5. Pers de erboven uit.
  6. Zet het vuur laag.
  7. Voeg de fond toe, 1 bouillonblokje, het fijn gesneden groen pepertje, de Italiaanse en de witte .
  8. Laat 10 min.
  9. sudderen op een zacht vuurtje.
  10. Breng op smaak met eventueel nog een stukje van het 2de bouillonblokje.
  11. Bereid ondertussen de bechamelsaus (zie recept).
  12. Voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend op een zacht vuurtje smelten.
  13. Ontdoe de van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem in stukjes en roer onder de gehaktsaus.
  14. Doe de ontdooide , de en de in de blender, voeg 10 cl water toe en pureer.
  15. Giet bij het gehaktmengsel en roer door.
  16. Giet ook de bechamelsaus hierbij en roer door.
  17. Vet een ovenschaal in met wat .
  18. Bedek de bodem met de gehaktsaus; leg hierop een laagje groene lasagne bladeren.
  19. Schep weer een laag gehaktmengsel erop; weer een laag lasagne bladeren en weer een laag gehaktsaus.
  20. Bestrooi met de stukjes .
  21. Plaats midden in een voorverwarmde oven en bak af bij 170° C in ca. 40 minuten.
  22. Verdeel de lasagne over 4 grote, platte borden.
  23. Garneer met enkele blaadjes koriander en leg er kruiselings 2 sprieten op.
  24. Geef er een glas frisse, witte bij zoals een Verdicchio dei Castelli di Jesi.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes, wijn, spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes en wijn
  • pesto, bouillonblokjes, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • parmezaanse kaas en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
717 kcal
35%2868 kcal
Vetten
37 g.
52%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne verde