Lauw slaatje met scampi's
- Herkomst Belgie
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van jeanpiere
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Neem evenveel yoghurt als en meng deze.
- Voeg hierbij flink wat frambozenazijn bij en fijne naar smaak. (teveel =te zoet, te weinig =te zuur) Snijd de en de paprika's in julienne.
- Snijd de in schijfjes. 1 sjalot in schijfjes gesneden opzij houden.
- Stoof de rest van de en de aan in .
- Voeg daarna de 's erbij en kruid met peper uit de molen en zout en een eetlepel .
- Als de 's gebakken zijn, 1 eetlepel verse fijn gesneden bijvoegen.
- Neem nu de pan van het vuur en voeg per persoon 1 sauslepel frambozenvinaigrette erbij.
- Opgepast:
- Niet meer op het vuur zetten.
- Maak de borden klaar met in het midden een hoopje .
- Daarrond op de buitenkant van het bord de stukjes met daar telkens tussen een stukje .
- Leg op de een beetje rauwe sjalot en paprikareepjes.
- Schep hierop de 's met de groenten en de saus.
- Maak van je zalmplakjes een bloemmetje door deze om je duim te draaien en de buitenkant om te slaan en leg dit bovenop je bereiding.
- N.B.:
- Indien als voorgerecht zijn 4 's voldoende per persoon
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- magere yoghurt, mayonaise, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere yoghurt en boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere yoghurt en boter
- scampi is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 120 kcal | 6% | 480 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |