Lauwwarme chocoladecaketjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocoladecake recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Vormpjes
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd het in de lengte open en schraap het merg met een mes eruit.
- Kook 50 gram , de , het en het ca. 3 minuten.
- Roer de maïzena en 3 eetlepels water erdoorheen en bindt het sinaasappel-wijnmengsel ermee.
- Breng op smaak met .
- Was de en verwijder de pitten en snijd ze in parten.
- Verwarm de .
- Hak de witte couverture in grove stukken en laat hem in de smelten.
- Roer de likeur erdoor en laat afkoelen.
- Vet 10 ovenvaste vormpjes (à 150-200 milliliter) in met en bestrooi met over.
- Splits de .
- Klop de en het erdoorheen.
- Breek de in kleine stukken en smelt au bain marie.
- Klop het eigeel en het vanillemerg door de .
- Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje 100 gram toe.
- Spatel het geklopt eiwit en de portiegewijs door de en vul de vormpjes ermee.
- Zet de vormpjes in een diepe ovenschaal.
- Giet er zoveel heet water bij tot ze voor 2/3 in het water staan.
- Bak de vormpjes ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Stort de cakejes voorzichtig op een bord, dien op met de saus en de .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, paneermeel, chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn, paneermeel, chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, paneermeel, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 301 kcal | 15% | 3010 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 150 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |