Lekkere kroketjes van kikkererwten
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van madelief1999
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak het blik open, laat de uitlekken en doe ze in grote kom.
Snijd de in kleine stukjes.
Was de en dep die dan goed droog.
Knip het dan in kleine stukjes.
Pureer de ongeveer 30 seconden met de staafmixer.
Doe de en kruiden er bij en pureer het weer 30 seconden.
Doe nu de , , en erbij en mix het tot het een gladde puree wordt.
Neem telkens een theelepel van de puree uit de kom.
Rol het in je handen tot het een balletje wordt zo groot als een walnoot.
Leg de balletjes op een bord.
Ga zo door tot alle puree op is.
Zet dan de balletjes 1/2 uur in koelkast om stevig te worden.
Haal de balletjes uit de koelkast.
Doe de in de koekepan.
Verhit de op halfhoog vuur tot er een beetje damp vanaf komt.
Doe nu 5 balletjes in de pan en bak die aan alle kanten bruin.
En beweeg de balletjes {met een houten lepel} voorzichtig door de pan.
Let er op dat ze niet stuk gaan.
Het duurt per bakbeurt ongeveer 2 minuten.
Haal de balletjes uit de koekepan en leg ze op een bord om af te koelen.
Bak alle balletjes op dezelfde manier.
Draai het vuur uit als je klaar bent.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kroketjes van seranoham430m
-
Recept
Kroketjes420m
-
Recept
Kroketjes41u15m
-
Recept
Lekkere gevulde tomaat410m
-
Recept
Bitterballetjes van gerookte forel450m
-
Recept
Bitterballetjes van gerookte zalm450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 148 kcal | 7% | 1480 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 70 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |