Lekkere lolly

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voeg 250 gram , het , het , een snufje en de samen in een beslagkom en meng het door elkaar.
  2. Snijd de in stukjes.
  3. Voeg de boterstukjes en 1 toe.
  4. Kneed het met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een glad deeg.
  5. Zet het deeg afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Rol het deeg ca. 1 cm dik uit over een dun laagje .
  8. Steek verschillende vormpjes uit het deeg (ca. 6 cm doorsnede).
  9. Steek de ijscostokjes erin.
  10. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de lolies erop.
  11. Kluts de met de en strijk over de lollies.
  12. Bak de lollies portiegewijs ca. 12 minuten in de oven.
  13. Laat ze afkoelen.
  14. Roer de , 1-2 eetlepels en 1 eetlepel warm water tot een glazuur.
  15. Kleur 2 eetlepels glazuur rood.
  16. Giet dit glazuur en 2 eetlepels wit glazuur apart in een diepvrieszakje.
  17. Verdun het overige glazuur met 1 eetlepel .
  18. Doe 1/3 deel in een schaaltje en kleur het rood.
  19. Doe het overige glazuur in een tweede schaaltje.
  20. Snijd van een diepvrieszakje een kleinhoekje af en vul ze met glazuur.
  21. Knip het snoeppapier in de gewenste vormen.
  22. Bijvoorbeeld vleugels of hoedjes en plak de vormen met een dun laagje wit glazuur vast aan de lollies.
  23. Versier de lollies met het glazuur en de cakeversiering.
  24. Laat het glazuur drogen
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Lekkere lolly' s heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik denk dat het heel lekker word. Ga het nu maken.
Alexandra 26 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%3366 kcal
Vetten
18 g.
26%162 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lekkere lolly' s