Lemon curd

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Gebruik een melkpannetje met dikke bodem of antiaanbaklaag of maak het au-bain-marie.
  2. Zet het vuur heel laag, want de curd brandt snel aan.
  3. Laat de , de boter, het en de rasp net smelten op een laag vuurtje.
  4. Voeg de losgeklopte toe en blijf nu langzaam roeren met de garde.
  5. Laat het zo zachtjes aan de kook komen zodat alles bindt en een glad, dik mengsel ontstaat.
  6. Neem de pan zodra de curd de dikte van vla heeft van het vuur.
  7. Vul een goed schoongemaakt potje met de lemon curd en laat afkoelen.
  8. De lemon curd is in de koelkast circa 4 weken houdbaar.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Lemon curd

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lemon curd
VariatieAantalGang
Lemon curd2Jam en marmelade
Cheesecake met citroen en lemon curd1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
729 kcal
36%729 kcal
Vetten
27 g.
39%27 g.
Waarvan verzadigd
9 g.
45%9 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
16%5 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
33%2 g.
Koolhydraten
3 g.
1%3 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
100 g.
111%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%6 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lemon curd