Lemon curd
- Herkomst Nederland
- Categorie Jam en marmelade
- Bereiden
- Kookboek van fienekevz
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Gebruik een melkpannetje met dikke bodem of antiaanbaklaag of maak het au-bain-marie.
- Zet het vuur heel laag, want de curd brandt snel aan.
- Laat de , de boter, het en de rasp net smelten op een laag vuurtje.
- Voeg de losgeklopte toe en blijf nu langzaam roeren met de garde.
- Laat het zo zachtjes aan de kook komen zodat alles bindt en een glad, dik mengsel ontstaat.
- Neem de pan zodra de curd de dikte van vla heeft van het vuur.
- Vul een goed schoongemaakt potje met de lemon curd en laat afkoelen.
- De lemon curd is in de koelkast circa 4 weken houdbaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lemon curd410m
Variaties op Lemon curd
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Lemon curd | 2 | Jam en marmelade |
Cheesecake met citroen en lemon curd | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 729 kcal | 36% | 729 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 27 g. |
Waarvan verzadigd | 9 g. | 45% | 9 g. |
Waarvan onverzadigd | 5 g. | 16% | 5 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 2 g. | 33% | 2 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 3 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 100 g. | 111% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 6 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |