Lemper

Ingrediënten

+ -
print

Voor de rijstrolletjes:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Stoompan
  • Vijzel
  • Magnetron
  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Spoel de ketan () eerst met wat schoon.
  2. Zet de rijst met 800 milliliter op en kook hem als gewone rijst.
  3. Voeg, als het kookt, een mespuntje en het stukje kokosblok toe.
  4. Roer voorzichtig een keer om en laat de ketan als rijst gaar worden in ongeveer 10 minuten.
  5. Vervolgens laat je de ketanrijst even stomen.
  6. Doe de rijst in de stoompan en laat het ongeveer 15 a 20 minuten stomen.
  7. Schep de ketan, als die gaar is, op een grote schaal en spreid hem goed uit om hem te laten afkoelen.
  8. Fijngesnipperde , knoflook, fijngeraspte en alle kruiden in een vijzel fijn wrijven.
  9. Laat 2 eetlepels olie warm worden en fruit hierin dit mengsel.
  10. Vervolgens de stukjes kipfilet erbij doen of het gehakt.
  11. Mee laten bakken totdat het gaar is.
  12. en naar smaak toevoegen.
  13. De vulling is nu klaar.
  14. Goed laten afkoelen.
  15. Nu kunnen we de rijstrolletjes gaan vormen en vullen.
  16. Gebruik plastic handschoenen want de , de ketan, plakt!
  17. Neem een stuk alumiumfolie of plastic folie en bestrijk het wat met olie.
  18. Leg een eetlepel op een stukje folie en druk dit plat tot een vierkant.
  19. Leg een dun streepje vulling in het midden.
  20. Klap het voorzichtig dicht (met behulp van de folie).
  21. Druk de randen van de stevig op elkaar en rol het tussen 2 handen tot een rolletje.
  22. Maak de uiteindes ook dicht.
  23. Zorg dat de lemper goed verpakt is in de folie.
  24. De lumper kan in de stomer, magnetron (alleen als je plastic folie gebruikt hebt!) en oven opgewarmd worden.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Lemper

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lemper
VariatieAantalGang
Lempers met gerookte vis1Bijgerechten
Lemper Ikan1Hapjes
Lemper Ajam1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
338 kcal
16%1352 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lemper