Lemper

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De ketan 's avonds, zonder te wassen, in een bak water laten weken.
  2. Zet onderin de rijststomer een bodem water (± 5 cm) en breng dit aan de kook.
  3. De ketan met de daun pandanbladeren in de gaatjespan van de stomer en snipper de erop.
  4. Haal wat water uit de onderste pan en schenk dit over het geheel en roer dit goed door elkaar.
  5. Sluit de pan steeds goed af.
  6. Herhaal dit tot de ketan gaar is.
  7. Laat de ketan afkoelen en verwijder de daun pandan.
  8. Voor de vulling:
  9. De fijngesneden sjalotjes, , , , , , , goed stampen en fijnwrijven.
  10. Het mengsel in de fruiten en het gehakt, de kip of de gestoomde makreel mee bakken tot alles gaar is.
  11. Het mengsel in een schaal met keukenpapier laten uitlekken.
  12. Lemper's rollen:
  13. Elke hand in een boterhamzakje stoppen wat geolied is.
  14. Op één hand vulling stoppen en plat maken in een rolletje.
  15. De ketan uitrollen van handbreedte en de vulling op de ketan leggen.
  16. Snij de ketan zo af dat er genoeg ruimte is dat de onder- en bovenkant elkaar overlappen en een rol ontstaat.
  17. Op een rechthoekig stukje vershoudfolie leggen, dichtvouwen als een toffee en goed strak oprollen.
  18. Nu nog opwarmen in rijststomer/magnetron.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Lemper

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lemper
VariatieAantalGang
Lempers met gerookte vis1Bijgerechten
Lemper Ikan1Hapjes
Lemper Ajam1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
74 kcal
3%592 kcal
Vetten
4 g.
5%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lemper