Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukken van ongeveer 2 cm, en maak wortels schoon en snijd deze in stukjes, snij ook en snijd de in blokjes en de ui ook in blokjes.
    Neem een goede braadpan en smelt daarin de klont boter en wacht tot deze niet meer schuimt.
    Doe dan de ui en het vlees erbij, besprenkel het vlees royaal met , wat peper en wat zout en bak goed om en om.
    Voeg dan de en tomaat toe, gevolgd door de helft (!) van de wortel en .
    Roer alles goed door elkaar.
    Doe dan het , de laurierblaadje, Italiaanse en eventueel wat chilipoeder en het erbij, roer alles goed door elkaar en voeg dan nog twee koppen kokend water toe.
    Zet het vuur op laag, en laat het geheel een flink aantal uren pruttelen (minimaal 3, liefst zo’n 5 uur want hoe langer hoe lekkerder).
    Af en toe even roeren en kijken of er nog genoeg vocht is, zo niet dan even een kopje kokend water toevoegen.
    Voeg zo'n 30 minuten voor einde kooktijd, de en de rest van de wortel en selderij toe.
    Zo kook je de gaar en houd je ook nog knapperige wortel en selderij in je stoof.
    Schep de stoof op de borden en maak af met fijngehakte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden, bouillonblokje, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
453 kcal
22%1812 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lente Stoofpot