Lentesoep
- Herkomst Belgie
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Braadpan
Bereidingswijze
- Voeg de fijngesneden groenten evenals de erwtjes en wat en bij de bouillon.
- Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Snijd de sneden brood in blokjes van circa 1,5 cm.
- Bak ze lichtbruin in een braadpan in de .
- Klop in een kom de los en voeg er 4 eetlepels hete bouillon aan toe.
- Neem de kookpan van het vuur en roer het eiermengsel door de soep.
- Serveer met de broodkorstjes.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- kippenbouillon en wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
- kippenbouillon, wit brood, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 125 kcal | 6% | 500 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |