Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de lever in blokjes.
    Doe alle ingrediënten in een pan en voeg een kwart liter water toe.
    Breng het aan de kook en laat het geheel een kwartier koken.
    Giet het af en neem de kruidnagelen eruit.
    Pureer het mengsel in de keukenmachine.
    Vul de worstzakjes met dit mengsel.
    Breng een grote pan water aan de kook en kook de worsten 50 minuten.
    Laat ze afkoelen en snijd ze vlak voor het eten in plakken.
    Serveer met mosterd.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Leverworst

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Leverworst
VariatieAantalGang
Savooiekoolgratin met leverworst1Ovenschotels
Leverworst in het zuur1Bijgerechten
Leverworst in 't zuur1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Leverworst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Laat het geheel goed uitlekken Heeft dit nog niet het effect dat de worst steviger wordt Ik gebruik dan wat mager spek als toevoeging Maak dit fijn tot een dikke brij en meng dit door het geheel ... Lees reactie
jaccor 11 december 2014
Ik maak ook leverworsten! Maar, ik heb wel eens problemen met de stevigheid, wat doe ik daar voor in. De een zegt pannenkoekmeel, de ander weer wat anders, ik weet het ook niet meer.
Harrie Peters 10 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
517 kcal
25%2068 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Leverworst