Klop de met , , zout(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk) los.
Voeg al kloppend de olie langzaam toe.
Wordt de mayonaise(1 stuk) te dik voeg dan lauw wat en eventueel extra azijn(1 eetlepel) toe.
Rasp de mierikswortel(100 gram) en zet deze op met de visbouillon.
Laat dit rustig enige tijd trekken en niet droog koken.
Pureer de afgekoelde mierikswortel(100 gram) met 400 gr.
mayonaise(1 stuk),mosterd(1 eetlepel)(1 theelepel) en naar smaak zout(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk).
Zeef het geheel.
Zet een pan water(1 stuk) met citroensap(1 stuk) en wat zout(1 stuk) op.
Snijdt de knolselderij(0.5) in ragfijne julienne.
Blancheer de julienne in het kokende water(1 stuk) en spoel het met koud cq.
ijskoud water.
Hak de peterselie.
Maak van de julienne een salade met enkele lepels van de mierikswortelsaus en de wat van de gehakte peterselie.
Snijdt de aardappelen in een fijne brunoise; spoel het zetmeel van de brunoise.
Frituur de brunoise van aardappel in de zonnebloemolie tot krokante kaantjes.
Presentatie:
Verdeel de salade over de borden.
Leg hierop de gerookte forel en maak het af met wat saus, de kaantjes en gehakte peterselie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
Mosterd
mayonaise en azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd en mosterd
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, mosterd, mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.