Liefds parfait

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Hak de noten en kersen klein.
  2. Laat de au bain marie smelten.
  3. Roer de , , 160 gram en likeur door elkaar en mix het au bain marie tot een dik schuimig mengsel.
  4. Roer de gesmolten erdoor en laat het al roerend afkoelen.
  5. Klop de met 2 eetlepels lobbig en spatel het door het -mengsel.
  6. Spatel de noten en kersen erdoor.
  7. Spatel het parfaitmengsel in een hartvorm en laat het 4 uur bevriezen.
  8. Haal de parfait uit de vorm en leg het op een bord.
  9. Halveer de en lepel het vruchtvlees over het hart.
  10. Halveer de en garneer het hart ermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers en ei
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Liefds parfait heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Je gebruikt rauwe eieren deze kun je ook met melk lobberig maken door het tot 80 graden te verwarmen zodat ze niet meer rauw zijn en dan er pafaitijs van maken.
henny57 1 januari 2008
Ja sorry ik had je recept niet goed gelezen, dus toch een 5 *****
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
801 kcal
40%1602 kcal
Vetten
22 g.
32%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
95 g.
105%190 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Liefds parfait