Liekske's tomatensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van liekske
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak alles kook klaar.
- Meng de , en de gedroogde/verse ( behalve de basilicum ) bij elkaar in een bakje.
Bak het gehakt rul.
Fruit de in een soeppan tot ze glazig zijn. - Dan het mengsel erbij ( ontzuren )en 7 minuten goed doorroeren.
- Afblussen met wat en een half minuutje op hoog vuur laten staan.
- Dan het vuur laag draaien.
Voeg de toe en zet het vuur middelhoog. - Laat dit even aan de kook komen.
Nu de erbij.
Laat het 5 minuutjes zachtjes koken. - Wel af en toe even roeren natuurlijk.
Nu is de staafmixer aan de beurt. - Zet hem op de bodem van je pan en draai met langzame bewegingen door de pan.
- Gewoon net zo lang tot er geen grote brokken meer in je pan zitten.
- Nu de gehakt en erbij en dit mengsel goed warm laten worden.
- De 1,5 theelepel basilicum in de pan erbij doen en hopla, je soepje is af!
Smullen maar!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 115 kcal | 5% | 460 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |