Lierse vlaaikes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Kneed de met de , , en snel tot een homogeen deeg.
  2. Laat een uurtje afgedekt met plasticfolie rusten in de koeling.
  3. Roer siroop, en tot een papje.
  4. Doe er het broodkruim en de specerijen bij en meng goed.
  5. Spatel er de onder.
  6. Bebloem het werkvlak.
  7. Neem het deeg uit de koeling en rol het uit tot een dikte van 0,5 cm.
  8. Steek er rondjes uit en beleg er de vormpjes mee.
  9. Vul ze tot vlak onder de rand met de kruidige vulling.
  10. Bak in het midden van de oven 20 minuten op 200°C.
  11. Ontvormen en op rooster laten uitdampen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, wit brood, bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
  • boter en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lierse vlaaikes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik ben dol op lierse vlaaikes en ging elke keer naar Lier om ze te kopen. Maar nu ik het recept gevonden heb ga ik ze eens zelf maken hopelijk lukt het me duimen hè.
Brigitte 25 januari 2013
Dank u wel ik ben zeer tevreden met het resultaat!
Anita 17 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
323 kcal
16%2584 kcal
Vetten
21 g.
31%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lierse vlaaikes