Light bechamelsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bechamelsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Breng in een pan de melk met de of de sjalotjes, , , het , de en peterselietakjes langzaam aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 30 minuten trekken.
- Zeef het melkmengsel boven een kan en gooi de inhoud van de zeef weg.
- Smelt de in een pannetje op laag vuur, roer de erdoor en verhit al roerend zachtjes 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en roer er geleidelijk de gekruide melk erdoor.
- Zet de pan terug op het vuur.
- Breng al roerend langzaam aan de kook tot de saus dik en glad is Laat al roerend zachtjes 2-3 minuten pruttelen.
- Voeg zout en peper toe en serveer warm.
- lekker bij kip of vis.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Light dragonsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Rijke bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus420m
-
Recept
Bechamelsaus410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in halfvolle melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 575 kcal | 28% | 2300 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 101 g. | 39% | 404 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |